PSOVANJE UMESTO ASPIRINA

16.04.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 373 | Autor: | 0

Ovakvo iskazivanje ljutnje jača samopuzdanje

U teškim situacijama psovanje deluje kao analgetik, a takvo iskazivanje ljutnje - ako je u normalnoj meri, otkriva samopouzdanje pa i čini ljude privlačnijim...
Ceo život nas uče kako je ružno psovati, jer to zvuči prostački, otkriva manjak kulture i rezervirano je za "sirove", neobrazovane ljude, ali novo istraživanje portala Friski pokazuje da to nije baš potpuna istina.
Naime, psovanje je zapravo zdrava praksa koja jača emocionalnu snagu i stabilnost, pa čak i smanjuje trenutan bol poput analgetika. Ipak, to ne važi za one kojima su psovke u rečniku svaka treća reč, jer tada one ne služe kao način otpuštanja besa, već su deo normalnog govora.
- Jedan od razloga za to je što nas od malih nogu uče kako su psovke tabu, a odrasli ih koriste samo ako su ljuti, objašnjava dr Ričard Stevans iz britanskog Udruženja psihologa.
Jedna od neobičnih beneficija psovanja je što nam ono daje više samopouzdanja, pa smo zbog toga automatski privlačniji, dodaje Stevans.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem