CIGARETA + KAFA – DORUČAK = MUČNINA I VRTOGLAVICA

16.04.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 10927 | Autor: | 0

Duvan u kombinaciji s ovim namirnicama je opasan!

Postoji nekoliko situacije u kojima je pušačima posebno zadovoljstvo da zapale cigaretu. Međutim, neke kombinacije su izuzetno opasne.
Omiljena kombinacija većine pušača je ona prva jutarnja cigareta uz crnu kafu. Ovo je ujedno i najopasnija kombinacija.
”Kofein višestruko pojačava otrove iz duvana pa je zato ovo jako loša kombinacija, a ujedno je i najpopularnija. Najbolje bi bilo da jutro započnete čajem ili kakao napitkom”, ističu lekari i objašnjavaju da je druga negativna strana prve jutarnje cigarete činjenica da vam je želudac prazan. Naime, kada zapalite cigaretu, a gladni ste, mogu se pojaviti mučnina i vrtoglavica, a može doći i do gubitka apetita, pa se zato vrlo često preskače doručak – što je nezdravo.
Međutim, ne bi trebalo pušiti ni odmah nakon obroka. Istraživanja su pokazala da samo jedna cigareta nakon ručka ima učinak na organizam kao da ste popušili pola kutije.
Još jedna jako otrovna kombinacija su cigarete i alkohol, jer upravo alkohol razara membrane ćelija i ubrzava ulazak otrova u samu ćeliju.
Ono što možete učiniti jeste da zapalite cigaretu sat vremena nakon obroka, a da neposredno pre toga isperete usta mlakom vodom. Ovaj trik očistiće vam pluća i smanjiti želju za cigaretom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem