PRVA ČAŠA VINA NAS ULEPŠAVA, ALI SVAKA NAREDNA SMANJUJE PRIVLAČNOST

09.03.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 831 | Autor: | 0

Ako preterate, šire zenice i rumeni obrazi nestaju


Naučnici tvrde da vino i druga alkoholna pića mogu raširiti zenice i doneti rumene obraze uz opuštene mišiće lica. Ipak, da bi neko zadržao pozitivan efekat prve čaše, na njoj mora i da stane.
Kako tvrde naučnici Univerziteta u Bristolu koji su sproveli istraživanje, dodatne čaše vina ili piva rumenilo pretvaraju u crvenilo, a opuštene mišiće u neprirodan izraz lica.
Eksperiment je sproveden nad 40 studenata koji su pili različite količine alkoholnih pića dok su ih njihove kolege ocenjivale na osnovu izgleda. Fotografi su uslikali njihova lica tri puta, pre ispijanja vina, nakon ispijanja jedne čaše ili njenog ekvivalenta, i nakon ispijanja drugog pića, prenosi Lajv sajens.
Trezna grupa studenata procenila je svoje kolege na osnovu fotografija koje su bile poređane jedna pored druge. Slike su postavljene tako da su studenti - ocenjivači mogli uporediti trezno stanje kolega sa stanjem nakon jedne ili stanjem nakon dve čaše, bez mogućnosti poređenja poslednje dve slike.
Prema rezultatima eksperimenta, studenti su na fotografijama načinjenim nakon ispijanja jedne čaše vina ocenjeni lepšim i privlačnijim nego na onima na kojima su u potpunosti trezni. Takođe, studenti su na fotografijama na kojima su trezni bili uglavnom lepši nego na fotografijama načinjenim nakon ispijene dve čaše.
"To sugeriše da su ljudi zaista privlačniji nakon konzumiranja male količine alkohola, ali ukoliko nastave konzumiranje njihova atraktivnost polako pada", rekao je istraživač Markus Munafo.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem