MENOPAUZA TRAJE 14 GODINA

18.02.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 1598 | Autor: | 0

Prosečno trajanje tegoba u prelaznom dobu traje 3,5 godine duže nego što se mislilo

Polovinu žena neprijatni simptomi menopauze muče u proseku sedam godina. Istraživanje američkog Vejk forest medikal centra sprovedeno na 1449 žena iz četiri različite etničke grupe pokazalo je da valunzi mogu da traju i do 14 godina.
Utvrđeno je ida što simptomi poput talasa vrućine počnu ranije, traju duže. Kod žena koje su valunzi mučili dok su još imale menstruaciju, menopauza je u proseku trajala 11,8 godina, što je tri i po godine duže nego kod žena koje su valunzi pogodili nakon gubitka menstruacije, piše Dejli mejl.
- Lekari treba da upozore žene da menopauza ne traje pet godina kako se to mislilo, već da se može odužiti i do 14 godina. To je posebno bitno za one koje koriste hormonsku terapiju - istaknuo je vođa istraživanja, Nensi Avis.
Žene u proseku u menopauzu ulaze u 51. godini života. Valunzi se povezuju sa povećanim rizikom od bolesti srca i gubitkom koštane mase.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem