KOJI ČAJEVI SU DOBRI ZA VAŠU KRVNU GRUPU

06.02.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 3156 | Autor: | 0

Đumbir za nultu, jasmin za A, zeleni za BOtkrijte čajeve koji su „prava stvar za vašu krvnu grupu“ i pomozite svom telu da ostane zdravo.
Dobar izbor za vašu krvnu grupu

Krvna grupa 0
Osobe koje imaju krvnu grupu 0 trebalo bi da izbegavaju mleko i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želudačna kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 oni su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja senča i čaja mate, koji je poznata zamena za kafu. Idealan izbor čajeva za njih je mešavina senče, ginsenga i đumbira, a umesto kafe čaj mate ili čisti japanski zeleni čaj senča.
Krvnoj grupi 0 još odgovaraju: peršun, hmelj, kora bresta, list duda, đumbir, cvet lipe, maslačak, vidovčica, mišljakinja, šipak.

Krvna grupa A

To su jako emotivne i analitične osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpuniće svakodnevnim uzimanjem prikladnog čaja. Čajevi za ljude sa krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj, čaj od čistog cveta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ijng Hao, te mešavina hajdučke trave, nevena i majčine dušice.
Krvnoj grupi A još odgovaraju: veliki čičak, beli glog, kora bresta, šipak, stričak, đumbir, aloja, kantarion.

Krvna grupa B
Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, gojenju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan sistem za varenje, ali slabu odbranu od bakterija, u prvom redu ešerihije koli. Trebalo bi da piju mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomešavinu od zove, rooibosa, žalfije i melise.
Još im odgovaraju: list maline, peršun, sladić, ljuta nana, zova, list breze, brestova kora, kantarion, maslačak, stolisnik, timijan, majčina dušica, veliki čičak i žuta kiselica.

Krvna grupa AB
Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni i nisu skloni stresu. Trebalo bi da se fokusiraju na posebne vrste zelenog čaja i srodnih preparata, nanu, božur, sandalovinu, kao i napitke od pirinča. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mešavina zelenog čaja i nane ili sejak i pečeni pirinač. Za muškarce sa krvnom grupom AB posebno se preporučuje mešavina koprive, nane, kataube i rooibos.
Još im odgovaraju: beli glog, čičak, đumbir, jagodin list, kamilica, šipak, sladić.

Neodgovarajući čajevi za pojedine krvne grupe:
Krvna grupa 0
Aloa, kantarion, list jagode, podbel, kukuruzna svila, list sene, rusomača, veliki čičak,
Krvna grupa A
Ljudi sa krvnom grupom A, koja je najčešća, imaju živahan, jak temperament, ali žestoko reaguju na sve probleme u životu. Zato se ovoj grupi preporučuje fitoterapija koja će ih smiriti i „ohladiti“, pomoći njihovoj slaboj sluzokoži i preduprediti sklonost prehladama.
Ne treba da piju čajeve od kukuruzne svile, crvene deteline, kiselice, rabarbare.
Krvna grupa B
Crvena detelina, list kajsije, lipov cvet, podbel, rusomača, divizma.
Krvna grupa AB
Aloa, crvena detelina, divizma, lipov cvet, sena, rusomača, kukuruzna svila, hmelj.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net