OTKOČITE VRAT ZA MINUT!

09.02.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 4466 | Autor: | 0

Rešite se ukočenosti i bola u vrati jednostavnim pokretima prstiju i glave


Svakome od nas se barem jednom dogodilo da se probudi sa ukočenim i bolnim vratom. Ova česta pojava može da bude vrlo neprijatna, a problem možete da rešite kod kuće, bez intervencije masera. Donosimo trik za koji će vam trebati svega 60 sekundi.
1. Korak
Prstima napipajte bolno mesto na vratu i to tako da koristite desnu ruku ako je bol na desnoj strani, odnosno levu, ako je na levoj strani vrata.
2. Korak
Prstom, ili prstima (u zavisnosti od površine) pritisnite bolno mesto. Bol pritom mora da bude pojačan, ali izdrživ. Ako mesto ne možete dobro da dohvatite, umesto prstiju upotrebite tenisku lopticu ili slični rekvizit.
3. Korak
Glavu polako okrenite suprotno od ukočene strane, pa je nagnite i zakrenite dijagonalno nadole, kao da želite bradom da dotaknete pazuh. Zadržite položaj 10 sekundi, pa se opustite.
Na ovaj način napinjete ukočeni mišić, a pritiskom ćete ga postepeno opustiti. Postupak ponovite desetak puta zaredom.
Smanjiće vam se neprijatan bol u vratu, ali ukoliko se on ponavlja svakako posetite lekara specijalistu kako biste dijagnostikovali uzrok i terapiju koja će ga dugoročno ukloniti.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem