OČISTITE POSUĐE BEZ HEMIJE

12.01.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 782 | Autor: | 0

Umesto deterdženta koristite krompir, čaj i sodu bikarbonaHemijske metode za uklanjanja zagorelih mesnoća sa kuhinjskih posuda često su neefikasne. Uz to, sa takvim sredstvima moramo oprezno raditi, jer mogu izazvati alergije. Postoje jednostavni, prirodni načini čišćenja posuđa.
1. Očistite tiganj od masnoće:
Oljuštite krompir srednje veličine. Prepolovite ga i jednu polovinu umočite u sodu bikarbonu. Trljajte ovom polovinom, kao sunđerom, dno šerpe ili tiganja. Treba uložiti mali napor, ali rezultat će biti brzo vidljiv.
Ako želite da na ovaj način očistite od masnoće više tiganja ili lonaca, neophodno je periodično obnavljati kolutove krompira, odnosno, povremeno odsecati zaprljani deo. Takođe, češće ga treba umakati u sodu bikarbonu, jer masnoću, u stvari, čisti kombinacija soka krompira i sode bikarbone.
2. Mast sa zidova lonca možete uklonite uz pomoć običnih kesica čaja:
Uzmite suvu, nekorišćenu kesicu čaja i jednostavno pređite njom po unutrašnjem zidu šerpe, na kojem je ostala mast. Odmah ćete primetiti kako se masnoća rastvara, kao da se upija u čajnu kesicu. 2-3 kesice čaja i posao je završen. Za ovu potrebu kupite najjeftiniji čaj u kesicama.
3. Masnoću sa spoljnih strana tiganja, lonaca, šerpi možete, takođe, ukloniti kuvanjem u rastvoru sode bikarbone:
Uzmite veću posudu u koju može da stane tiganj ili šerpa, sipajte u nju 4-5 kašika sode bikarbone i prelijte vodom. Kuvajte 30-50 minuta. Nakon toga samo prebrišite sudove. Za ovu metodu nije potreban nikakav fizički napor, ali njeno sprovođenje zahteva vreme. Ako ga imate, to je najefikasniji način eliminisanja stare masnoće sa svih sudova. Na ovaj način možete iskuvavati cediljke, viljuške, kašike, poklopce i druge predmete sa teško dostupnim mestima.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem