POVEĆAN UNOS NATRIJUMA UZROKUJE SMRT!

08.01.2015 | AKTUELNO | Pregleda: 1106 | Autor: | 0

Povećava krvni pritisak i dovodi do kardiovaskularnih problema poput srčanog i moždanog udaraNatrijum je hemijski element koji je zastupljen u mleku, soli, mesnim proizvodima, hlebu, repi i celeru, a njegovo povećano unošenje povećava krvni pritisak, što može dovesti do kardiovaskularnih problema poput srčanog i moždanog udara
Naučnici sa Univerziteta u Medfordu predvođeni dr Darijusom Mozafarijanom, objavili su rezultate najnovijeg istraživanja koji su pokazali da povećan unos natrijuma može prouzrokovati preranu smrt.
Zbog toga, Svetska zdravstvena organizacija je preporučila odraslim osobama maksimalno dva grama natrijuma dnevno, jer je u proseku svaka deseta osoba preminula zbog kardiovaskularnih oboljenja.
Njihovo istraživanje je pokazalo i da je prosečan unos natrijuma kod odrasle osobe bio 3,95 grama, što je skoro duplo više od preporučene mere.
Kako bi dobili što relevantnije podatke, naučnici su analizirali i podatke dobijene iz ukupno 205 istraživanja o temi unošenja natrijuma u organizam, pa su tako pokrili oko 75 odsto odrasle populacije čitavog sveta.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem