NOVEMBARSKA VOĆNA SALATA

04.11.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 708 | Autor: | 0

Dolazak hladnih dana nije razlog da prestanete da uživate u slatkim plodovima

Iako vam se na prvi pogled čini da je ponuda voća sa dolaskom zimskih dana desetkovana, i dalje ima dovoljno slatkih i zdravih plodova koji vam mogu pomoći da očuvate zdravlje i imunitet. Zato, pravac na pijacu.

Jabuke
Jabuke su sada najzdravije i najukusnije. Sadrže jako malo zasićenih masti, holesterola i natrijuma. Dobar su izvor vitamina C i odličan izvor dijetalnih vlakana. Jabuke treba jesti svakodnevno, a mogu se pripremati na različite načine.

Avokado
Avokado je kremast i ukusan. Sadrži malo holesterola i natrijuma. Odličan je izvor nezasićenih masnih kiselina koje promovišu zdravlje kardiovaskularnog sistema. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i folne kiseline. Avokado možete koristiti u pripremi različitih jela.

Kivi
Ovo je pravo malo čudesno voće. Sadrži veoma malo zasićenih masti, holesterola i natrijuma. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina E, kalijuma i bakra, a odličan izvor vitamina C i vitamina K. S obzirom na njegovu visoku hranljivu vrednost, u kiviju treba uživati umereno.

Pomorandža
Sadrži malo zasićenih masti, holesterola i soli. Dobar je izvor tiamina, folne kiselina i kalijuma, dijetalnih vlakana i vitamina C. Pomorandža je savršena za jačanje imuniteta, naročito zbog svoje pristupačnosti koja je u novembru najizraženija.

Kruška
Sezona kruške je sada na vrhuncu, pa je svakako treba iskoristiti. Već u decembru neće biti toliko pristupačna, zdrava i ukusna. Sadrži veoma malo zasićenih masti, holesterola i soli. Dobar je izvor vitamina C, a odličan izvor dijetalnih vlakana.

Limun
Limun je mnogo više od voća za pripremu limunade. Sadrži veoma malo zasićenih masti, holesterola i natrijuma. Dobar je izvor folne kiseline i kalijuma, a odličan izvor vitamina C. Limun možete koristiti za pripremu raznih jela.

Grejpfrut
Sadrži jako malo zasićenih masti, holesterola i natrijuma. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, a odličan izvor vitamina A i C. Ukus grejpfruta velikom broju ljudi ne odgovara, zbog čega nemaju naviku da ga konzumiraju.

Dunja
Prijatnog je mirisa i ukusa. Sadrži jako malo zasićenih masti, holesterola i natrijuma. Dobar je izvor dijetalnih vlakana i bakra, a odličan izvor vitamina C. Odlična je za pripremu kompota, ali i džema.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net