MENJAJTE DEZODORANS NA 6 MESECI

07.08.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 981 | Autor: | 0

Posle izvesnog vremena telo navikne i vaš omiljen sprej prestaje da delujeZnojenje je prirodan način na koji se telo hladi i izbacuje štetne materije, ali često ga prati i neprijatan miris. Različito se znojimo zbog stresa, vrućine ili vežbanja, a svaka vrsta znoja ima karakterističan hemijski sastav. Tako je, na primer, „miris“ od stresa najneprijatniji.
Dermatolozi preporučuju da se svakih šest meseci menja dezodorans kako se telo ne bi naviklo i prestalo da reaguje na njega. Najbolje sredstvo za sprečavanje neprijatnih mirisa ispod pazuha je dezodorans u stiku. Ukoliko ste alergični, možete da ga napravite i sami, od raznih ulja i ekstrakata sa antibakterijskim delovanjem.
Žute mrlje na odeći pojavljuju su zbog reakcije aluminijuma sa znojem, odećom ili praškom za pranje veša. Zato pažljivo pročitajte deklaraciju da biste proverili da li se ovaj sastojak nalazi u vašem dezodoransu. Nemojte da preterujete ni sa korišćenjem antibakterijskih sapuna i kupki, upozoravaju dermatolozi. Ako često perete delove tela koji imaju najintenzivniji miris znoja, isušujete kožu, što samo pojačava znojenje.
Posebni dezodoransi za žene i muškarce, u stvari su marketinški trik, jer su sastojci isti, a jedina razlika je u ambalaži i mirisu.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem