ŠUMADIJSKI DANI ŠLJIVE

31.07.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 699 | Autor: | 0

Od 31. jula do 2. avgusta u Stragarima, nadomak Kragujevca, okupljaju se proizvođači i prerađivači ovog voća


U Stragarima, nadomak Kragujevca, od 31. jula do 2. avgusta biće održana poljoprivredno-turistička manifestacija "Šumadijski dani šljive". Manifestaciju organizuju udruženja građana "Kap po kap" iz Maslaševa i udruženje voćara. Ovm prilikom na jednom mestu će se naći brojni proizvođači i prerađivači tog voća, ali i trgovci, izlagači i stručnjaci. Pripremljen je i bogat kulturno-umetnički program, a organizatori očekuju i veliki broj turista koji će biti u prilici da kupe proizvode od šljive - rakiju, sušeno voće, slatko, pekmez i džem. Ovo je i idealna prilika za posetu kulturno-istorijskim spomenicima ovog kraja, pre svega, manastirima podno planine Rudnik.
Manifestacija Dani šljive u kragujevačkom selu Stragari ima za cilj da promoviše ovaj kraj nadaleko poznat po proizvodnji voća, posebno šljiva. Istovremeno, želja domaćina je popularizacija seoskog turizma.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem