ŠTA DA RADITE AKO VAM NESTANE MLEKO ZA SKIDANJE ŠMINKE?

16.07.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 888 | Autor: | 0

Koristite mleko i biljna ulja - neguju kožu, ne izazivaju iritacije


Kada vam nestanu kupovna sredstva za skidanje šminke, ili ako imate osetljivu kožu koja na njih burno reaguje, iskoristite prirodna, ali delotvorna sredstva za skidanje šminke.

Mleko
Najpopularnija namirnica za skidanje šminke je mleko, jer hrani kožu i čini je mekom. Uveče komadićem vate natopljenom u mleko očistite lice. Postupak ponovite barem dva puta, zatim kožu isperite mlakom vodom.
Ako imate suvu kožu, onda koristite punomasno, za normalnu delimično obrano, a za masnu obrano mleko. Takođe, odlično sredstvo za čišćenje lica od šminke dobija se mešanjem mleka i čaja od mente.

Maslinovo ulje
U ulje namočite komadić vate, i njome pređite preko kapaka. Nakon dva minuta skinućete i najjaču maskaru ili bilo koji drugi vodootporni proizvod. Zatim očistite lice i isperite ga mlakom vodom. Maslinovo ulje je puno antioksidansa i vitamina A i E, tako da ćete već nakon nekoliko dana skidanja šminke s ovim uljem primetiti da je deo ispod očiju osvežen i da su podočnjaci postali bleđi i manje uočljivi. Ulje hidrira kožu, a podočnjaci su uglavnom problem suve kože.

Kokosovo ulje
Za skidanje senke, maskare i olovke za oči osim maslinovog ulja možete koristiti i kokosovo. Malu količinu ulja stavite na komadić vate i prislonite na kapak, vodeći računa da ulje ne uđe u oči. Držite vatu dvadesetak sekundi na kapku i nežno obrišite ostatak šminke.

Susamovo i bademovo ulje
Ako imate osetljive oči ili nosite kontaktna sočiva, koristite susamovo ili bademovo ulje. Osim toga, bademovo možete pre spavanja namazati na lice, vrat i dekolte, ostaviti da odstoji nekoliko minuta, zatim skinuti vatom natopljenom čajem od kamilice ili ružinom vodicom.

Ruzmarinovo ulje
Ako sa usana želite da skinete ruž i pritom ih ne isušite, nanesite kapljicu ruzmarinovog ulja, što će omekšati ruž pa ćete ga lako skinuti komadićem gaze ili krajem peškira za lice.

Mešavine ulja
Za skidanje šminke možete koristiti i kombinaciju tri ulja: kašiku ricinusovog, kašiku maslinovog i dve kašike ulja uljane repice. Mešavinu nanesite na komadić vate i laganim pokretima skinite šminku.
Pomešajte dve kašike ulja kanole (biljno ulje, posebno gajene uljane repice koja umiruje, sprečava zapaljenja i njeguje kožu) i kašiku maslinovog ulja. U ovu mešavinu umočite komadić vate, njime pređite preko kapaka i trepavica kako biste uklonili šminku, zatim lice umijte hladnom vodom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem