SUVE ŠLJIVE SPASAVAJU MOJE GLASNE ŽICE

14.07.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 5724 | Autor: | 0

Poznati mladi glumac Ivan Mihailović otkriva šta voli da jede i da kuva i zašto, iako mlad, vodi računa o zdravlju kičme

Ivan Mihailović, simpatičan mlad glumac sa velikim ambicijama i u velikom usponu, postao je poznat po ulozi Klisure u televizijskoj seriji Vojna akademija. Ipak, najveću popularnost stekao je u TV šou Ples sa zvezdama, a krenule su da se ređaju i predstave po najvećim beogradskim pozorištima. U intervjuima uvek je otvoren i nepretenciozan, i bez velike glumačke taštine za Magično bilje pristao je da priča o malim privatnim stvarima - kuhinji i biljkama.
- Kada imam mnogo obaveza teško uspevam da jedem redovno i uvek u isto vreme, ali se u tim trenucima trudim da jedem zdravo. To podrazumeva raznoliku ishranu.
Ovaj mladi glumac ne stidi se da i sam uzme kutlaču u ruke, po čemu bi se reklo da nije pravi Balkanac. Ipak, omiljeno jelo upravo mu je iz tipično balkanskog menija:
- Znam i sam ponešto da skuvam, a omiljeno jelo koje volim sâm da spremim je pasulj prebranac. Nikada ne kuvam samo za sebe, to mi je dosadno. Za kuvanje, kao i za glumu, potrebna je publika, tj. dobro društvo.
Pasulj je porodična ljubav kod Mihailovićevih, i to onako klot, bez suvišnih začina:
- U mojoj porodici mama je odlična kuvarica, ali je tata velemajstor kada je prebranac u pitanju. On me je i naučio kako da ga pravim. Ako bih morao da biram između nekih ekstremnih, egzotičnih jela čudnih ukusa i pasulja, uvek se opredeljujem za klot vojnički pasulj.
Iako pasulj voli i bez mesa, meso je itekako poželjno na Ivanovoj trpezi, kao i ljutkasti začini:
- Nikada ne bih mogao da budem vegetarijanac. Osim mesa, volim i riblje specijalitete jer sam poreklom s mora, ali u Beogradu, nažalost, ne mogu da se nađu dobre lignje i hobotnice ni u najboljim restoranima. Omiljeni začin mi je biber i sve njegove vrste i varijacije.
Ivan obožava vikend-šetnju po pijaci, jer mu je važno gde kupuje hranu i kakvog je kvaliteta:
- Kupovina na pijaci je vrsta rituala i relaksacije. Divno je imati svoje proverene prodavce kojima veruješ i u čiji kvalitet robe ne sumnjaš. Besmisleno je vratiti se sa pijace bez dobrog domaćeg kajmaka i sira.
Mladi glumac obožava povrće, ali nije veliki ljubitelj čajeva. Odlučuje se za njih samo kada se oseti slabim, zbog prehlade ili gripa.
- Čajeve pijem samo kada sam bolestan ili osećam da bih mogao da se razbolim. Nisam se odmakao dalje od kamilice i nane. Preferiram kafu. Osim toga, mislim da nema ništa lepše od hladnog piva posle napornog snimanja ili predstave. Ipak, ne popijem više od jednog. Ujutru volim da pijem jogurt, a mleko nikada nisam voleo.
Ivan izbegava i lekove, tako da ima svoje male tajne kako rešava probleme sa zdravljem. Kada promukne jedini spas mu je, kako kaže, sok od šljiva:
- Trudim se da izbegavam lekove kada sam bolestan i da koristim što više prirodnih preparata. Kada se preforsiram i imam problem sa svojim oruđem za rad, sa glasnim žicama, najbolje pomažu suve šljive. Žvaću se polako dok se njihov sok polako spušta niz glasnice. Uvek uspeva i deluje efikasnije od svih lekova za tu svrhu.
Iako je mlad, Ivan već radi na tome da održi kičmu zdravom, jer je svestan da njeno zdravlje utiče na zdravlje čitavog organizma:
- Moji rituali za dobro zdravlje su istezanje, razgibavanje i pravilno disanje, koje je neophodno za zdrav život i elastičnost. To je ulaganje u budućnost. Loša pozicija kičme u starosti ne može da se popravi, i može da izazove mnogo zdravstvenih problema.
J. S.

Foto privatna arhiva

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem