ZA VIŠAK KILOGRAMA ODGOVORNA JE NEAKTIVNOST

09.07.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 525 | Autor: | 0

U proteklih 16 g. fizička aktivnost se smanjivala, a kalorijski unos ostao isti

Broj Amerikanki koje se ne bave fizičkom aktivnošću porastao je s 19,1 posto na 51,7 posto, a broj neaktivnih Amerikanaca skočio je s 11,4 na 43,5 posto. Do ovog zaključka su došli stručnjaci sa Univerziteta Stanford, nakon 16-godišnjeg istraživanja.
Kako je fizička aktivnost padala, tako je rastao indeks telesne mase, iako je unos kalorija tokom godina ostao isti. Upravo zbog toga naučnici smatraju da je neaktivnost kriva za sve veći broj gojaznih ljudi, piše ANI News.
- Debljanje na području stomaka poraslo je među ženama normalne telesne težine i među gojaznim ljudima. To je zabrinjavajući zdravstveni rizik koji nije povezan samo s indeksom telesne mase - napomenuo je američki lekar Uri Ladabaum.
- Države bi zato morale da obezbede dovoljno mesta za besplatnu i bezbednu fizičku aktivnost i tako omoguće ljudima da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem, napomenula je tim povodom urednica časopisa American Journal of Medicine, Pamela Poauers Hanli.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem