KAKO VAS TELO UPOZORAVA NA PREDSTOJEĆI INFARKT

20.06.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 1965 | Autor: | 0

Gubitak kose, hrkanje i glavobolja mogu biti uvod u kardiovaskularne probleme


Visok krvni pritiska, stres i dijabetes su poznati znakovi upozorenja za rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ali, tu su i drugi pokazatelji kojih većina ljudi nije svesna, kao što su gubitak kose ili problemi u spavaćoj sobi.

Gubitak kose
Gubitak kose kod muškaraca može značiti puno ozbiljniju stvar od same ćelavosti. Prema Archives of Internal Medicine, gubitak kose sa zadnje strane glave može biti povezan s kardiovaskularnim bolestima. Doktor Rene Alvarez s Univerziteta Pitsburg, kaže da nedostatak cirkulacije u folikulu dlake može biti povezan sa cirkulacijom u celom telu.

Hrkanje
Istraživanje sprovedeno na Emor univerezitetu u Atlanti otkrilo je da su opstrukcije disajnih organa koje se manifestuju kao hrkanja ili apneja, povezani s većim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. 'Poremećaj spavanja može biti predispozicija za povišeni krvni pritisak i dijabetes i doprineti riziku od pojave srčanih bolesti', kaže dr Alvarez.

Migrena
Žene koje imaju migrene s vizualnim ili senzorskim poremećajima barem jednom mesečno, imaju dva puta veću verovatnoću za razvoj bolesti srca, navodi se u istraživanju čiji su rezultati objavljeni na američkoj Akademiji za neruologiju. Dr Alvarez kaže da nepravilna cirkulacija koja izaziva teške glavobolje može izazvati srčane probleme.

Problemi u seksu
Bolesti srca su poslednje što vam pada na pamet dok se mazite s partnerom, ali problemi u seksu mogu biti vezani za vaše seksualno zdravlje kao i za zdravlje srca. Dr Alvarez ističe da iako je seksualna disfunkcija kod muškaraca i žena različita, povezanost disfunkcije s bolestima srca je zajednička. Kada nešto nije uredu s krvnim sudovima to se može odraziti na kvalitet seksualnog života. 'Imate li problem u jednom delu krvotoka, možete ih imati i u onom drugom', kaže on.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net