GLJIVICE I VIRUSI VREBAJU I IZ NOVE OBUĆE

19.06.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 1393 | Autor: | 0

Topla i vlažna sredina idealne su za nastanak atletskog stopala i pojavu bradavica

'Gljivica koja izaziva atletsko stopalo i virus koji može dovesti do pojave bradavica na tabanima mogu se skrivati i u novim cipelama', kaže doktor Džejn E. Andersen iz American Podiatric Medical Association.
Atletsko stopalo karakteriše svrab, crvenilo, pucanje i ljuštenje kože na nogama posebno na tabanu i ivicama stopala i između prstiju. Izaziva ga gljivica koja se nastanjuje i opstaje u toplim i vlažnim uslovima poput čarapa ili cipela.
Bradavice na stopalima izaziva papiloma virus. On se ne prenosi lako direktnim kontaktom, ali ako imate malu pukotinu u koži, virus će prodreti u organizam. Baš kao i gljivicama i virusu odgovaraju vlažna mesta.
Anderson zato predlaže da koristite čarape koje vam prodavačica ponudi dok probate cipele, ili da nosite u tašni svoje. Problem je, naime, u tome što ćete svoju nogu staviti u cipelu koju je pre vas probao neko ko možda ima jedan od ovih problema. Potom ćete oznojeno stopalo vratiti u svoju obuću gde će se gljivice ili virus razmnožiti i najverovatnije vas zaraziti. Andersen ipak naglašava da su od cipela opasnija mesta gde ima puno vlage poput javnih kupališta, svlačionica u teretani i javnih tuševa.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem