ZLATNO MLEKO ZA JAČANJE IMUNITETA

02.06.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 12431 | Autor: | 0

Čudotvorni napitak od paste od kurkume, bademovog mleka, ulja od kokosa, crnog bibera i meda


„Zlatno mleko“ je predivan, ukusan i neverovatno zdrav napitak, pogodan za konzumiranje u večernjim satima. Sastoji se od paste od kurkume, bademovog mleka, ulja od kokosa i meda.
Kurkuma sadrži polifenol kurkumin, identifikovan kao osnovni aktivni sastojak, a koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih učinaka, uključujući antioksidativna, protivupalna i antikancerogena svojstva. U kombinaciji sa crnim biberom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.
Prvo je potrebno napraviti pastu od kurkume:
1/4 šoljice praha kurkume,
1/2 kašičice mlevenog bibera,
1/2 šoljice filtrirane vode
Pomešajte sve sastojke u šerpici. Uključite vatru na srednju jačinu i mešajte dok smesa ne postane gusta pasta. Pustite da se smesa ohladi, a zatim je držite u maloj tegli u frižideru.
Potrebni sastojci za „zlatno mleko“: 1 šoljica bademovog mleka, 1 kašičica kokosovog ulja, 1/4 kašičice ili više paste od kurkume i med.
Kombinujte sve sastojke, osim meda, u šerpi za kuvanje. Uključite vatru na srednju jačinu. Dok grejete obavezno neprestano mešajte i ne dopustite da prokuva. Dodajte med po želji.
Dodatne prednosti:
Protivupalno i antikancerogeno delovanje, antioksidans, antiseptik, analgetik, jača imunitet, pomaže u održavanju nivoa holesterola, podstiče zdravlje organa za varenje, pomaže u detoksikaciji jetre, reguliše metabolizam i kontrolu telesne težine, reguliše krvni pritisak, poboljšava memoriju, smanjuje nivo triglicerida u krvi.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 9h-18h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net