SUVE ŠLJIVE ZA VITKU LINIJU

30.05.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 2731 | Autor: | 0

Smanjuju apetit jer sadrže vlakna, a veruje se da i drugo suvo voće ima slično dejstvoOsobe koje su na dijeti obično izbegavaju suvo voće zbog velike količine šećera koje sadrži. Oni koji jedu suve šljive, međutim, gube više kilograma od onih koji ih ne jedu.
To je zato što suve šljive sadrže vlakna koja daju osećaj sitosti duže vreme, pokazala je studija istraživača sa Univerziteta u Liverpulu, čiji su rezultati prikazani na nedavno održanom Kongresu o gojaznosti u Sofiji, Bugraska.
Naučnici su pratili mršavljenje i apetit 100 gojaznih osoba oba pola. Svi su izgubili oko 2 kg i 3 santimetra u obimu struka tokom 3 meseca, ali je grupa koja je jela suve šljive brže gubila kilograme kako se studija primicala kraju.
- Mada su šljive poznate po svojoj reputaciji laksativa, učesnici su ih dobro podnosili i osećali su manju glad. Nisu imali nikakvih problema ni zbog veće količine šećera u njima – kaže vođa studije Džo Harold.
Njegova kolega Džejson Halford dodaje da i drugo sušeno voće, tipa suvog grožđa, verovatno ima slično dejstvo.
- Najveći problem tokom držanja dijeta predstavlja glad. To, naravno, ne znači da su suve šljive novo čudo, ali pomažu u držanju dijete i ne umanjuju napredak – kaže on.
Savetuje se, ipak, uzimanje manje količine suvih šljiva u početku, da bi se stomak navikao i da ne bi došlo do dijareje. Suve šljive je lako i nositi sa sobom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem