KUĆNI TEST ZA UTVRĐIVANJE PLODNOSTI JAČEG POLA

30.04.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 2415 | Autor: | 0

Svaki peti muškarac ima problem sa sterilitetomPripadnici jačeg pola uskoro će moći da utvrde kvalitet sperme u privatnosti svoga doma zahvaljujući novom testu za plodnost koji su stvorili američki naučnici. Test će biti dostupan sledeće godine.
Greg Somer i Urlih Šaf koji su pokrenuli startup kompaniju kako bi napravili uređaj koji će dati pouzdane rezultate za samo nekoliko minuta. Trenutno rade na mobilnoj aplikaciji koju će muškarci koristiti za analizu rezultata testa.
Naučnici su došli na ovu ideju radeći u Sandica državnoj laboratoriji u Kaliforniji gde su napravili uređaj koji brzo otkriva toksine i druge biološke pretnje brzim testom.
"Želimo da pomognemo ljudima. Današnje tržište je u potpunosti fokusirano na žene i praćenje nivoa hormona, temperature i sličnih stvari za utvrđivanje plodnosti. Ali, svaki peti muškarac ima manju količinu sperme što može poremetiti planove o roditeljstvu", rekao je Somer.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem