ASPIRIN ZA VEĆU PLODNOST

07.04.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 1885 | Autor: | 0

Acetilsalicilna kiselina u malim dozama povećava cirkulaciju što olakšava začećeIstraživanje američkog Nacionalnog instututa za zdravlje sprovedeno nad više od 1000 žena, pokazalo je da bi lek koji milioni ljudi koriste kao prevenciju od nastanka krvnih ugrušaka mogao biti novi saveznik u lakšem začeću. Ispitane su žene koje su šest meseci pokušavale da ostanu u drugom stanju, od čega ih je polovina uzimala aspirin, a polovina dobivala placebo.
Iako ukupno gledano uzimanje aspirina nije povećalo šanse za začeće, pokazalo se da male doze acetilsalicilne kiseline povećavaju šanse za novu trudnoću nakon spontanog pobačaja, prenosi Dejli mejl rezultate ovog istraživanja objavljene u medicinskom časopisu Lancet.
Od onih koje su uzimale aspirin, njih 78 posto je zatrudnelo tokom ispitivanja, dok je među onima na placebu u drugom stanju ostalo njih 66 posto. Kod žena koje su u godini pre ispitivanja imale jedan spontani pobačaj, zatrudnelo je 62 posto na aspirinu i 53 posto na placebu.
Naučnici su objasnili da aspirin povećava dotok krvi u materici čime olakšava začeće.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem