ELVIS PRISLI JE BIO PREDODREĐEN ZA RANU SMRT

27.03.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 574 | Autor: | 0

Kralj rokenrola nije umro od predoziranja, već je patio od hipertrofične kardiomiopatije


Rezultati detaljne genetske analize pokazali su da je kralj rokenrola, Elvis Prisli, patio od genetske bolesti srčanog mišića.
Priča iz dokumentarne serije Dead Famous DNA koju prikazuje britanski Kanal 4, a prenosi The Mirror, sigurno će potresti njegovu porodicu i obožavaoce koji se i danas broje u milionima.
DNK iz vlasi Kraljeve kose pokazala je da je pevač patio od hipertrofične kardiomiopatije, a simptomi poput nepravilnog otkucaja srca, umora, nesvestica i povišenog krvnog pritiska pojavili su se u poslednjim godinama njegovog života.
Sve to znači da je muzičkoj ikoni, bez obzira na način života, u genima bila zapisana rana smrt. DNK analiza napravljena je na kosi otkupljenoj od prijatelja Elvisovog frizera za 2.000 dolara, ali autori serijala tvrde da je dokazano autentična.
Voditelj, naučnik Mark Evans, koji u ovom dokumentarnom serijalu traga za uzorcima DNK poznatih ljudi, od Čarlsa Darvina do Napoleona i Merilin Monro pa ih analizira, kaže da su rezultati analize fascinantni:
- I Elvisa i njegovog doktora godinama su krivili za njegovu preranu smrt. Mislilo se da je Kralju presudilo prejedanje i predoziranje lekovima. Iako su te zavisnosti definitivno doprinele lošem zdravlju, novi dokazi govore da je Elvis imao grešku u DNK i da je rana smrt bila njegova sudbina.
Tokom tri meseca testiranja Prislijeve DNK utvrđeni su problemi na 11. hromozomu gde je pronađena kobna varijacija koja uzrokuje hipertrofičnu kardiomiopatiju, bolest koja se najčešće događa kod muškaraca u dobu između 20 i 40 godina.
Takođe, na 19. hromozomu je utvrđena mutacija povezana sa sklonošću debljini, na 17. mutacija povezana s glaukomom tj. očnim pritiskom, a na 1. hromozomu mutacija povezana s migrenama.
Dr Stiven Kingsmor koji je napravio analizu u Centru za pedijatrijsku genomsku medicinu u Kanzasu, u SAD, kaže da je hipertrofična kardiomiopatija definitivno tempirana bomba.
Elvis Prisli je umro u svom kupatilu, 16. avgusta 1977. godine u 42. godini života. Bolovao je od glaukoma, povišenog krvnog pritiska, oštećenja jetre i povećanog debelog creva.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem