PRVA POMOĆ PROTIV BUBULJICA

18.03.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 4275 | Autor: | 0

Upalu možete smanjiti kapima za oči, maskom od gline ili salicilnom kiselinomUpaljena, crvena koža i u sredini bubuljica... Ipak, ima načina da na brzinu pomognete sebi.

Kapi za oči
Zvuči neobično, piše magazin Allure, ali neke kapi za oči smanjuju crvenilo u oku, a tako će smanjiti i crvenilo bubuljice.

Tajna dermatologa
Imate li slučajno kod kuće kremu u kojoj ima hidrokortizona, iskoristite je kao piling. Ovaj trik savetuje dermatolog Frančeska Fusko. Ona preporučuje da krema odstoji na bubuljici 15 minuta.

Maska za lice
Dermatolozi takođe preporučuju da iskoristite i masku za lice koja sadrži glinu. Ona izvlači nečistoće iz kože, što je vrlo važno da biste se što pre rešili bubuljica.

Salicilna kiselina
Ako ste skloni hormonskim bubuljlicama, koji se obično javljaju oko usta, nedelju dana pre menstuacije počnite da koristite salicilnu kiselinu. Ona pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija s površinskog sloja kože, čisti začepljene pore i deluje antiseptički. Na taj način mogli biste sprečiti njihovo izbijanje u većoj količini.

Ne cedite ih
Ovo pravilo je jako e važno jer istiskanjem bubljica produžavate vreme oporavka kože. Ukoliko baš ne možete da odolite i čini vam se da će bubuljica eksplodirati, iscedite je pod tušem. Bitno je da prvo to područje 'opustite' toplom vodom i zatim polako stisnete bubuljicu vlažnom vatom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net