KAD HORMONI POLUDE, TELO ZVONI NA UZBUNU

26.02.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 5158 | Autor: | 0

Debljanje, nizak libido, hroničan umor, nesanica...Veliki broj ljudi pati od hormonskih poremećaja, a da to ni ne znaju. Ovi poremećaji se najčešće javljaju kod žena, a ne smete ih shvatati olako, jer utiču na kvalitet života, fizičko, psihičko i mentalno zdravlje.
Ako patite od 3 ili više simptoma u razdoblju od mesec dana ili više, svakako se obratite lekaru.
Znaci hormonske neravnoteže su:

Neprestano debljanje
Životni stil, ishrana i fizička aktivnost značajno utiču na telesnu težinu, ali to nisu jedini važni faktori. Neutvrđen hormonalni poremećaj može značajno da oteža gubitak kilograma i održavanje zdrave telesne težine. Insulinska rezistencija je jedan od najčešćih uzročnika neobjašnjivog nakupljanja kilograma, ali se vrlo lako može pobediti usvajanjem zdravih prehrambenih navika.

Nizak libido
Jedan od najuočljivijih simptoma hormonalne neravnoteže je nizak libido, koji često započinje s manje kvalitetnim snom. Premalo sna, kao i san lošeg kvaliteta, direktno utiče na želju za seksom, a hormonska neravnoteža često izaziva probleme sa spavanjem.

Hronični umor
Ne možete da funkcionišete tokom dana ako povremeno ne napravite pauzu? Nije normalno da se svakog dana stalno osećate umorno i da imate problem s koncentracijom i pamćenjem.

Anksioznost, razdražljivost i depresija
Anksioznost i depresija mogu biti pokazatelji da vaše telo nije u ravnoteži, da je puno toksina, pod stresom i da mu ne pružate ono što mu treba.

Nesanica
Hormonska neravnoteža direktno utiče na san, a nesanica pogoršava zdravlje celokupnog organizma.

Pojačano znojenje
Pojačano znojenje se najčešće javlja kod žena koje su u menopauzi. Pojačano znojenje je takođe jedan od prvih simptoma menopauze.

Smetnje u varenju
Gasovi, nadutost, zatvor ili proliv su česti simptomi hormonske neravnoteže. Takođe mogu biti povezani s lošim prehrambenim navikama.

Žudnja za hranom
Najčešći uzročnici žudnje za hranom su insulinska rezistencija, poremećaji u radu tiroide i povišen nivo hormona stresa.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem