SLATKI PELIN PROTIV RAKA

10.02.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 21474 | Autor: | 0

U kombinaciji sa gvožđem derivat ove biljke uspeo da „izbriše“ rak za 16 sati!Biljka slatki pelin, zapravo neverovatno je otkriće u borbi protiv raka. Prema nedavno sprovedenim istraživanjima koja su objavljena u časopisu Life Science, artemizinin – derivat biljke slatki pelin (Sweet wormwood - Artemisia Annua L.) koja je vekovima korišćena u kineskoj medicini, može ubiti 98 odsto ćelija raka grudi za manje od 16 sati.
Ako se biljka koristi sama, dovodi do 28-procentnog smanjenja broja ćelija raka grudi, ali u kombinaciji sa gvožđem, slatki pelin uspeo je da „izbriše“ rak gotovo u potpunosti. Štaviše, na normalne i zdrave ćelije grudi nije gotovo uopšte bilo uticaja što je, za razliku od hemoterapije, revolucionarno, jer hemoterapija osim što ubija loše rak ćelije, ubija i zdravo tkivo i tako ozbiljno narušava ljudski organizam.
Artemizinin je u prošlosti bio korišćen kao snažno antimalarijsko sredstvo, ali sada je dokazano da je efikasan i protiv karcinoma. Kada je učesnicima u objavljenoj studiji dodato i gvožđe, koje se često nakuplja u tkivu grudi, ali naročito u ćelijama zaraženim rakom, artemizinin je selektivno napadao loše ćelije, dok dobre nije dirao.
Gvožđe se skuplja u kancerogenim ćelijama sa posebnim receptorima koje im pomažu u deljenju. I normalne ćelije verovatno imaju ove receptore, ali kancerogene ih imaju u većim količinama, pa prema tome, mogu biti ciljane kombinacijom gvožđa i artemizinina.
Do sada je bilo puno eksperimenata koji dokazuju da artemizinin može efikasno ukloniti bolest u prisustvu gvožđa. Taj ekstrakt je u Kini korišćen hiljadama godina protiv malarije. Parazit malarije je pun gvožđa i ne može da preživi u prisustvu artemizinina.
Do sada je bilo teško nabaviti artemizinin po povoljnoj ceni. Francuski proizvođač lekova „Sanofi“ je obećao proizvodnju 50 do 60 tona artemizinina svake godine, nadajući se da će zadovoljiti potražnju svetskog tržišta. Do tada, potražite pelin u svom okruženju.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem