ZAMRZAVANJE U SLUŽBI LEPOTE

04.02.2014 | AKTUELNO | Pregleda: 1560 | Autor: | 0

Podmlađivanje botoksom prošlost - u modi je „frotoks“


Kozmetički tretmani koji koriste izuzetno niske temperature kako bi „ispeglali“ bore na licu, postali su vodeći svetski trend kada je lepota u pitanju. Osim smanjenja bora i glatke kože izloženost tela niskim temperaturama ima i druge prednosti, barem tako tvrde stručnjaci koji stoje iza toga.
- Terapija koja koristi niske temperature dobra je za cirkulaciju. Kada se koristi na ispravan način ova metoda, između ostalog, utiče i na gubitak kilograma - izjavila je Prima Vig, direktorika spa centra u kojem se ovaj tretman može dobiti.
Obično se govori da botoks „zamrzava“ bore na licu, a novi tretman koji nudi zamenu za botoks ovo i bukvalno radi: zamrzava delove nerava koji pokreću specifične mišiće lica i stavaraju mimične bore. Za razliku od botoksa, „frotoks“ je njegova netoksična alternativa.
Stavljanje „frotoksa“ traje 20 minuta. Tečni azot ubrizgava se u blizinu nerava koji kontrolišu mišiće zaslužne za stvaranje bora. On zamrzava ciljane nerve između čela i obrva, a tokom njihove hibernacije mišići se opuštaju, čiji je rezultat glatka koža bez neželjenih nabora.
Tretmani poput ovog su još u ranim fazama, pa znamo veoma malo o njegovim dugoročnim posledicama i efektima.
- Niske temperature mogu da deluju umirujuće posle hirurških zahvata i kod privremenog pomlađivanja, ali još nema dokaza koji potvrđuju da ova vrsta terapije ima dugotrajan efekat kada je starenje u pitanju - tvrde doktori.
Tehnika se naziva i krioneuromodulacija, a hladnoća privremeno stavlja nervne u „hibernaciju“ na nekoliko meseci, a isto toliko dugo su „zamrznute“ i bore.
Prirodni procesi regeneracije oporavljaju tretiranu zonu i postepeno nestaju efekti tretmana, pa ga je potrebno ponoviti. Efekat je, za razliku od botoksa, trenutan (kod botoksa treba sačekati par dana), međutim, mnogi lekari su spremni i dalje da se zakunu u botoks, jer se upotrebljava već trideset godina, što tretman čini izuzetno predvidivim i bezbednim.
Za „Frotoks“, smatraju mnogi, potrebno je još istraživanja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net