ČUDOTVORAN SLATKI PELIN

31.05.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 65250 | Autor: | 0

Ubija 98 odsto ćelija raka dojke za samo 16 sati


Prema istraživanjima koja su objavljena u časopisu Life Science, artemisinin – derivat biljke Artemisia Annua (sweet wormwood – slatki pelin), koja se koristi u kineskoj medicini već vekovima – može ubiti 98 odsto ćelija raka dojke za manje od 16 sati.
Ako se biljka koristi sama, izaziva 28-procentno smanjenje ćelija raka, ali u kombinaciji sa gvožđem, pelin je uspeo da „izbriše” rak gotovo u potpunosti. Štaviše, na normalne ćelije dojki nije uopšte bilo uticaja u ovom eksperimentu.
Artemisinin je bio korišćen u prošlosti kao snažan antimalarik, ali sada je dokazano da je efikasan i protiv kancera. Kada je dodato i gvožđe, koje se često nakuplja u tkivu grudi, ali naročito u ćelijama zaraženim rakom, artemisinin je selektivno napadao „loše” ćelije, dok „dobre” ćelije nije dirao.
- Sve zajedno, naši rezultati dokazuju da je artemisinin ometao E2F1 faktor i posredovao u zaustavljanju ćelijskog kruga malignih ćelija tkiva dojki i kontrolisao rast reproduktivnih ćelija raka - stoji u zaključku istraživanja laboratorija za rak Univerziteta u Kaliforniji.
Gvožđe se skuplja u kancerogenim ćelijama sa posebnim receptorima koje im pomažu u deljenju (zvanim „transferrin” receptori). Normalne ćelije verovatno imaju ove receptore, ali kancerogene ih imaju u većim količinama, i prema tome mogu biti ciljane kombinacijom gvožđa i artemisinina.
Do sada je bilo puno eksperimenata koji dokazuju da artemisinin može efikasno ukloniti bolest u prisustvu gvožđa. Ekstrakt korišćen hiljadama godina unazad, ubijao je parazite koji izazivaju malariju jer ne mogu da žive u prisustvu artemisinina prepunog gvožđa. Bioinženjeri Henri Lej i Narendra Sing sa Univerziteta u Vašingtonu, naučnici su koji su prvi ovo otkrili.


I još pogledajte:

ARTEMISININ

3360 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem