MANJE STRESA, MANJE DEPRESIJE

22.11.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 816 | Autor: | 0

Dobre strane menopauze


Preterano znojenje, lupanje srca, pritisak u grudima, kao i mnoge druge neprijatnosti nisu jedino što vaš očekuje u menopauzi. Istraživanja su pokazala da ona ima i svoje pozitivne strane, odnosno da su žene u ovom periodu manje sklone depresiji i stresu. Nagle promene raspoloženja gotovo izostaju u periodu kada se žena „oprašta od menstruacije“, a sudeći prema rezultatima studije, veliki broj dama tada ima mnogo stabilnije ponašanje.
Istraživanje je rađeno u saradnji sa preko 200 žena, a započeto je 10 godina pre njihovog poslednjeg ciklusa, a završeno je osam godina nakon. Pokazalo se da žene koje su ostavile period redovnih menstuacija za sobom, imaju manje promene raspoloženja i ređe su sklone stresu i depresiji.
Prema rečima vodeće naučnice Elen Friman, ova studija je važna, jer je dokazala da reproduktivni hormoni u velikoj meri određuju raspoloženje.
Ipak, naučnici napominju kako bi svaka žena trebalo nešto da preduzme u vezi s ublažavanjem simptoma menopauze, a među najboljim savetima su vežbanje i kvalitetna ishrana.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem