8 NAMIRNICA KOJE POPRAVLJAJU ZDRAVLJE I RASPOLOŽENJE

06.11.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 1686 | Autor: | 0

Otarasite se loše probave, mučnine u stomaku, stresa, želje za masnom hranom...
Bananama protiv stresa
Ako se osećate stresno i nemirno, jedno od najboljih prirodnih, a brzih rešenja, za takve probleme je banana. Jedna banana će vas zasititi, obezbediti malo šećera, ali i vitamina B6 koji će mozgu pomoći da proizvede serotonin, hormon koji će vam pomoći da mirnije prođete kroz stresne situacije.
Suvo grožđe i kruške za zdravo srce
Šaka suvog grožđa, odnosno 60 grožđica, sadrži 1 gram zdravih vlakana i 212 miligrama kalijuma, a odlično će vam poslužiti kao rešenje problema zvanog visok krvni pritisak. Grožđice su, takođe, odličan način da smanjite želju za hranom, posebno masnom. Jedna prosečna kruška sadrži oko 5g dijetalnih vlakana, mnoga u obliku pektina, elementa koji dokazano obara nivo lošeg holesterola.
Jogurt za dobro varenje
Jogurt sadrži zdrave bakterije koje pomažu telu da kvalitetnije i brže vari hranu, tako da je ova zdrava i dijetalna namirnica jedno od najboljih rešenja za problem zatvora, nadutosti i lošeg varenja.
Suve kajsije protiv kamenca
Osam sušenih kajsija sadrži oko 2 grama vlakana, samo 3 miligrama natrijuma, a 325 miligrama kalijuma, ali i nekoliko drugih bitnih sastojaka koji sprečavaju taloženje minerala u urinu, odnosno nastanak bubrežnog kamenca.
Tunjevina za dobro raspoloženje
Ova namirnica popraviće vam loše rapoloženje. Rešenje leži u zdravim omega-3 masnim kiselinama, a samo 90 grama tunjevine vam obezbeđuje čak 800mg ovih zdravih masnoća.
Čaj od đumbira i bosiljak
Nekoliko istraživanja potvrdila su da čaj od đumbira može smiriti mučnine u stomaku. Naučnici još nisu sigurni koji sastojci tačno potiskuju mučninu. Istraživanja govore i da sastojci u bosiljku, kao što je eugenol, sprečavaju bolove u stomaku, mučnine i proliv tako što ubijaju bakterije koje izazivaju ove zdravstvene probleme.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem