CIMET POSPEŠUJE ZAČEĆE

28.10.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 5458 | Autor: | 0

Omiljeni začin pomaže ženama sa simptomom policističnih jajnika

Novo istraživanje američkih naučnika otkriva da cimet može da pomogne u regulisanju menstrualnog ciklusa i ublaži menstrualne tegobe.

U istraživanju su učestvovale žene koje pate od sindroma policističnih jajnika. Naučnici su ih podelili u 2 grupe. Jedna je svakodnevno u razdoblju od 6 meseci konzumirala cimet, a druga je uzimala placebo.

"Naučnici godinama pokušavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lek za sindrom policističnih jajnika", izjavio je vodja istraživanja dr Danijel Kort i dodao da je "ovim istraživanjem otkriveno da jedan, naizgled običan začin može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika."

Trenutni tretman za sindrom policističnih jajnika uključuje mršavljenje, uzimanje lekova koji podstiču ovulaciju i regulišu nivo šećera u krvi.

Nakon 6 meseci uzimanja cimeta, primećeno je značajno ublažavanje simptoma policističnih jajnika. Čak 2 žene su uspele da zatrudne nakon samo 3 meseca konzumacije cimeta, i to bez uzimanja lekova i promene ostalih životnih navika.

Iako ovo istraživanje upućuje na to da cimet može pomoći ženama koje pate od sindroma policističnih jajnika, ono nije dokazalo na koji način sve ovo funkcioniše.

Naučnici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno sprovesti ocenjivanje od strane spoljnih stručnih saradnika.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem