CIMET POSPEŠUJE ZAČEĆE

28.10.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 5101 | Autor: | 0

Omiljeni začin pomaže ženama sa simptomom policističnih jajnika

Novo istraživanje američkih naučnika otkriva da cimet može da pomogne u regulisanju menstrualnog ciklusa i ublaži menstrualne tegobe.

U istraživanju su učestvovale žene koje pate od sindroma policističnih jajnika. Naučnici su ih podelili u 2 grupe. Jedna je svakodnevno u razdoblju od 6 meseci konzumirala cimet, a druga je uzimala placebo.

"Naučnici godinama pokušavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lek za sindrom policističnih jajnika", izjavio je vodja istraživanja dr Danijel Kort i dodao da je "ovim istraživanjem otkriveno da jedan, naizgled običan začin može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika."

Trenutni tretman za sindrom policističnih jajnika uključuje mršavljenje, uzimanje lekova koji podstiču ovulaciju i regulišu nivo šećera u krvi.

Nakon 6 meseci uzimanja cimeta, primećeno je značajno ublažavanje simptoma policističnih jajnika. Čak 2 žene su uspele da zatrudne nakon samo 3 meseca konzumacije cimeta, i to bez uzimanja lekova i promene ostalih životnih navika.

Iako ovo istraživanje upućuje na to da cimet može pomoći ženama koje pate od sindroma policističnih jajnika, ono nije dokazalo na koji način sve ovo funkcioniše.

Naučnici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno sprovesti ocenjivanje od strane spoljnih stručnih saradnika.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net