U BEBI FORMULAMA IMA VIŠE ALUMINIJUMA NEGO ŠTO JE DOZVOLJENO

15.10.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 1277 | Autor: | 0

Veće količine ovog metala dovode do neuroloških bolesti i oštećenja kostijuMlečne bebi formule koje služe kao zamena za dojenje sadrže oko 100 puta više aluminijuma nego majčino mleko, što kod deteta u kasnijem dobu može da izazove zdravstvene probleme, piše Daily Mail.
Top marke mlečnih formula sadrže veće količine aluminijuma nego su dozvoljene u vodi za piće, pokazalo je istraživanje Univerziteta Kent, koje je obuhvatilo više od 30 bebi formula.
Ranije studije su pokazale povezanost aluminijuma sa neurološkim bolestima, defektima kostiju i demencijom u kasnijem životu. Zbog toga stručnjaci pozivaju proizvođače da dramatično smanje količine aluminijuma i da tačno navedu koliko ga bebi formula sadrži, kako bi roditelji bili informisani pri kupovini.
- Verujemo da se ovakvim bebi formulama ugrožava ljudski život u njegovoj najosetljivijoj fazi, a posledice nisu trenutne, već dugoročne - rekao je šef studije, profesor Kris Eksli.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem