KRAĆE ZRAČENJE POSTAJE STANDARD

23.09.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 2363 | Autor: | 0

Kod kancera dojke, tronedeljna terapija zameniće petonedeljnu


Žene koje imaju rak dojke odlaziće na tronedeljne radijacijske terapije, a ne petonedeljne, što je sadašnji međunarodni standard.
Najnoviji rezultati istraživanja o dejstvu terapije zračenjem kod žena obolelih od raka dojke, koji su objavljeni u časopisu Lancet Oncology, zasnivaju se na petogodišnjem ispitivanju 4.500 britanskih žena koje su išle na terapije zračenjem nakon operacije rano otkrivenog kancera.
Pokazalo se da dužina terapije ne utiče na oporavak od bolesti, ali da pacijentkinje koje odlaze na tronedeljno umesto petonedeljno zračenje, manje pate i lakše podnose terapiju koja samim tim što traje kraće znatno manje ugrožava zdravo tkivo.
Lekarski timovi još uvek istražuju ovu oblast i nadaju se da će rezultati pokazati da će žene obolele od raka imati jednaku korist i od manjeg izlaganja radijaciji.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem