MADONINA DIJETA

17.09.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 1568 | Autor: | 0

Ovo nije brza, ali je zdrava i dugotrajna dijeta. Sa njom nedeljno možete da izgubite tek jedan kilogram


Madonina dijeta je vrlo jednostavna, zdrava i donosi dugotrajan gubitak kilograma. Iako ima 55 godina popularna pevačica ima savršenu liniju.
Ovaj režim ishrane specijalno za Madonu je napravio Rej Kibartas, njen lični trener i nutricionista. Zanimljivo je da su Madonina najveća slabost slatkiši. Zato joj je dozvoljeno da, s vremena na vreme, prevari dijetu sa malo poslastica.
Ovo definitivno nije brza dijeta, ali je zdrava i dugotrajna. Sa njom za sedam dana možete izgubiti tek jedan kilogram. Ovo je inače i najpreporučljiviji način mršavljenja, posebno ukoliko želite da zadržite novu liniju. Madonina dijeta ima osnovno pravilo – masti, proteine i ugljene hidrate zadržite u odnosu 30:30:40.
Ugljeni hidrati moraju biti složeni (povrće, voće, integralne žitarice), a ne „brašnasti“, lošiji (beli hleb, beli pirinač, prženi krompirići, šećer, testenina, kolači…).
Masti su obavezne, jer smanjuju osećaj gladi, stimulišu rad mozga i daju vam osećaj zadovoljstva.
Na kofein zaboravite, a da bi ste održali zdrav odnos (masti, proteini, ugljeni hidrati), jedite punu šaku proteina, a ugljenih hidrata duplo više. Prelive za salate i ulja koristite umereno.

Primer menija
Doručak – tost sa dva belanceta i jednim jajetom; jabuka, narandža ili kruška.
Ručak – pileća ili ćureća prsa u sendviču sa hlebom od integralnih žitarica i malo majoneza.
Večera – jedna porcija proteina (riba, pileća prsa ili krta junetina), mnogo povrća, mala porcija testenine od integralnih žitarica i pola malog pečenog krompira.

Što se tiče vežbi, trebaće vam ih mnogo – sat vremena svaki dan. Najidealnije bi bilo da 45 minuta radite aerobne vežbe, poput hodanja, plivanja ili vožnje biciklom i 15 minuta anaerobnih vežbi – trening sa otporom, dizanje tegova ili veslanje na mašini.
Pilates i joga, takođe, čine čuda za vaše telo i osećaj blagostanja. Ukoliko ne možete da idete u teretanu ili nemate tegove, možete raditi bilo koje vežbe, ali ceo jedan sat, svaki dan.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net