VEŽBE GVEN STEFANI ZA RUKE I STOMAK

13.08.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 4128 | Autor: | 0

Pevačica redovno diže tegove, izvodi kardio vežbe, trči ili pešači


Gven Stefani (43) poznata po izvođenju sklekova usred koncerata, ne krije da se intenzivno trudi da ostane vitka, snažna i u formi. Kad govori o svom režimu vežbanja i ishrane, Gven ne želi da daje lažne nade da za izgled poput njenog nisu potrebne žrtve.
- Moram da se mučim da bih imala ovo poželjno telo. Nema tajne. Potrebno je jesti zdravo, vežbati i podvrgavati se mukama - rekla je nedavno za reviju Harper's Bazaar. Gven, koja ima dvoje dece sa rokerom Gevinom Rosdejlom (46), kaže da je strog režim vežbanja ključan za odličan izgled i jednako dobro duševno stanje.
- Vežbam pet dana nedeljno. Ne mogu da zamislim da propustim vežbu -izjavila je. - Volela bih da živim bez pravila i jedem šta mi padne na pamet, ali sam tokom godina shvatila da sam vrlo razočarana ako ne mogu da obučem ono što želim. Ako se raspustim i pojavim na pozornici kad nisam u najboljem izdanju, nisam nimalo srećna. Žestoko sebi onda prigovaram zbog toga.
Pevačica i dizajnerka koja pozira isključivo sa platinastom kosom i upečatljivom šminkom u stilu svoje ljubimice Merilin Monro, priznaje da je dobar izgled ključan za njeno samopoštovanje.
- Uvek sam volela da se lepo oblačim. A šminkam se bar dvaput dnevno - otkrila je novinaru.
- Bez šminke se osećam bez energije. Tek kad se našminkam, spremna sam za akciju - naglasila je.
Gven radi s vrhunskim ličnim trenerom Gunarom Petersonom, koji se brine i o Džej Lo i Anđelini Džoli. Po njegovim uputstvima, Gven diže tegove, izvodi kardio vežbe, trči ili pešači u blizini svog doma, obično ujutro. Gunar kaže da je ključ njenog sjajnog izgleda i zdravlja - vežbanje, dijeta i hidriranost. Potrebno je mnogo vode i sna da se oslobodiš viška telesnih masnoća.
Vežbe za čvrste ruke, trbuh i stražnjicu
Gunnar, lični trener Gven Stefani u intervjuu za www.fitnessmagazine.com govorio je o vežbama za pojedine delove Gveninog tela:
- Najbolja vežba je dizanje rukama na prečki. Uhvatite prečku s malo razmaknutim rukama i podignite se. Kad ti mišići postanu umorni i bolni, promenite hvat i odmaknite ruke jednu od druge. Potom nastavite da se dižete. Vežba je sjajna za prednje mišiće ruku (bicepse).
Gunar je otkrio i kako Gven postiže da joj stomak bude ravan i mišićav:
- Lezite na leđa na lopti za fitness, ispruženih nogu, praveći most. Potom uzmite medicinku iza glave, kraj desnog uha. Uspravite gornji deo tela i prebacujte loptu dijagonalno prema levom kolenu. Ta vežba se izvodi desetak puta na svakoj dijagonali, od desnog uha do levog kolena i od levog uha do desnog kolena – ukupno dvadeset prebacivanja medicinke. Ova vežba je dobra za ceo trup, jer osim stomaka učvršćuje i leđne mišiće.
Za čvrstu zadnjicu Gunar predlaže:
- Položite dlanove na tlo i lagano savijte laktove da se postigne ravnoteža. Ispružite noge iza sebe i držite ramena malo niže od kukova. Zatim lagano dižite pete prema plafonu. Trebalo bi ih podići malo iznad glave. Dok dižete pete, zaustavite se kad su one na vrhuncu da bi osetili naprezanje u mišićima zadnjice. Izvedite tri serije po desetak dizanja. Prilikom izvođenja ove vežbe važno je uvući stomak.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem