BOTOKSOM PROTIV SRČANE ARITMIJE

25.06.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 2612 | Autor: | 0

Injekcije date u masno tkivo oko srca paralizuju nerve i smanjuju tahikardiju


Nakon korišćenja botoksa kod problema prekomernog znojenja, ovaj popularni preparat za ublažavanje bora dobio novu medicinsku svrhu. Lekari u Velikoj Britaniji i SAD-u koriste ga za lečenje aritmije tj. problema nepravilnog srčanog ritma, piše Daily Mail.
Injekcija botoksa daje se u masno tkivo koje okružuje srce kako bi se paralizovali nervi odgovorni za nepravilan rad srca.
Nepravilan rad srca, tj. tahikardija, je problem koji najčešće pogađa ljude starijeg doba, a tako 10 posto starijih od 80 godina ima redovne napade atrijske fibrilacije koja dovodi do tahikardije i preskakanja srca. Iako to stanje direktno ne ugrožava život, može dovesti do oštećenja srca. Rizični faktori za nastanak aritmije uključuju visoki krvni pritisak, povišen holesterol i pušenje, a istraživanje Univerziteta Kolumbija pokazalo je da injekcije botoksa smanjuju simptome aritmije za oko 50 posto.
- Dejstvo botoksa može biti značajan pomagač u terapiji aritmije, kao i pre operacije srca – izjavio je britanski kardiolog dr Džon Koltart.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem