SMS UMESTO RAZGOVORA

19.06.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 602 | Autor: | 0

Trećina roditelja s decom komunicira preko interneta


Članovi porodice u godini dana razgovaraju 624 puta, a iako na mobilnom telefonu provedu u tom razdoblju 68 sati, društvene mreže sve su češće komunikacijsko sredstvo. Mnogi od njih se dogovaraju preko Facebooka preko kojeg razmene oko 468 poruka godišnje, dok ukupno pošalju 1768 SMS poruka i 520 e-mailova, piše Daily Mail.
Trećina roditelja s decom komunicira preko interneta, a 44 posto njih ponekad šalju poruke drugim članovima porodice iako su trenutno svi u istom stanu. Najčešći razlozi za to su lenjost i strah da ih deca neće čuti, a kako stalno koriste mobilni telefon, pre će dobiti poruku. Deca, osim s roditeljima, najviše vremena provedu u razgovoru s braćom ili sestrama - sat vremena i 18 minuta svake nedelje, potvrdilo je ovo istraživanje.
- Ubrzani način života doveo je do toga da se više oslanjamo na modernu tehnologiju nego na razgovor oči u oči. Iako par poruka na dan ne zvuči strašno, u godinu dana skupi se gotovo 1800. Zabrinjavajuće je to što ljudi šalju poruke jedni drugima, a deli ih samo zid sobe – istakli su predstavnici Toshibe, koja je naručila istraživanje.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem