PEDOMETAR PODSTIČE KRETANJE

12.06.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 1556 | Autor: | 0

Najjednostavniji način da više hodate


Pedometar, odnosno brojač koraka, meri dnevnu fizičku aktivnost i na taj način podstiče na kretanje, pokazalo je novo istraživanje američkih naučnika. Oni su ustanovili da je pedometar izrazito delotvoran kod osoba koje obavljaju sedilački tip posla. Pristupačni su, dugotrajni, ali i delotvorni.
"Čak i ako neko vežba 30 minuta dnevno, činjenica da je ostatak dana proveo sedeći negativno utiče na zdravlje", izjavio je vodja istraživanja prof Saurab Tosar.
4 muškarca i 22 žene dobu od 20 do 66 godina su učestvovali u istraživanju koje je trajalo 12 nedelja. Kako bi merili fizičku aktivnost, nosili su pedometar svaki dan.
Postoje tipovi pedometara koji se mogu spojiti s računarima kako biste dobili detaljnije informacije o potrošnji kalorija.
Učesnici u ovom istraživanju su nosili takvu vrstu pedometra na nogama.
Tokom istraživanja se pokazalo da su učesnici aktivniji ako nose pedometar, što je rezultiralo mršavljenjem.
"Ovo je vrlo jednostavan način povećanja nivoa kretanja", dodao je prof Tosar i istakao da "neke osobe se više kreću ako im je svaki korak zabeležen i tačno znaju koliko kalorija su potrošili i uneli."

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem