EHINACEA, ULJE ČAJEVCA I PROPOLIS - PRIRODNA SREDSTVA PROTIV HERPESA

27.05.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 4848 | Autor: | 0

Izbijanje infekcije se može sprečiti jačanjem imunološkog sistema


Gotovo svako od nas u nekom razdoblju života izložen je virusu herpesa, ali ne razvije se kod svakog klinička infekcija. Izbijanje herpesa se može sprečiti jačanjem imunološkog sistema, a u tome mogu pomoći prirodna sredstva.

Echinacea
Brojna istraživanja su dokazala su reputaciju ehinacee kao imunostimulansa. Ona pospešuje zaceljenje tkiva i sprečava nastajanje većih ožiljaka. Deluje antivirusno protiv herpes simplexa.

Ulje čajevca
Ulje čajevca pokazalo je antimikrobno delovanje protiv herpes simplex virusa. Ovo ulje smanjuje vreme trajanja infekcije s 12 na devet dana.

Pčelinji propolis
Propolis ima antibakterijska, antivirusna i antifungalna svojstva. Deluje protivupalno i anestetiči, ali je i stimulator obrambenih snaga. Flavonoidi u pčelinjem propolisu deluju antioksidativno i pomažu u borbi protiv infekcija i jačanju imunološkog sistema. In vitro, naučnici su otkrili da 0,5-procentni rastvor ekstrakta propolisa izaziva 50 posto inhibicije herpes simplex virusa.

Cink i vitamin C
Klinička istraživanja pokazuju da cink i vitamin C, uzeti oralno, mogu smanjiti simptome herpesa. Vitamin C povećava nivo glutationa, proteina koji služi izgradnji aminokiseline koja snažno deluje protiv virusa. Spoljna primena rastvora cink sulfata takođe se pokazala delotvornom i za ublažavanje simptoma i za sprečavanje ponovnog pojavljivanja herpesa.

L-Lizin
L-Lizin guši aminokiselinu arginin, koja podstiče rast virusa. L-Lizin je esencijalna aminokiselina koju ljudsko telo ne proizvodi samostalno. Lizin može pomoći u smanjenju broja ponavljanja infekcije i skratiti trajanje izbijanja.
Uzimajući lizin kao dodatak (jedan do tri grama dnevno) ili uzimajući više lizina u ishrani (iz namirnica kao što su meso: piletina, ćuretina, riba, pogotovo sardine, jaja, jogurt i sveže mahunarke) može ubrzati vreme oporavka.
Takođe je potrebno u ishrani smanjiti namirnice koje su bogate argininom (kao što su kafa, čokolada, orašasti plodovi i semenke, luk, beli luk i citrusno voće).

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net