ZA I PROTIV BOTOKSA

22.05.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 1069 | Autor: | 0

Osim na bore, tretman utiče i na psihu i može dovesti do zavisnostiUbrizgavanje botoksa je jedan od najpopularnijih metoda podmadjivanja, a prema istraživanju ABC Newsa sve više mladih žena ga primenjuje. Botoks trenutno paralizuje mišiće, ali tretman primenjen pre 30. godine je pod velikim znakom pitanja.
Protiv tretmana nema ništa dermatolog Žanin Dovni iz Nju Džersija iako preferira da botoks ubrizgava samo ženama starijim od 30 godina. I ona sama je, kako priznaje, počela da ga koristi u ranim tridesetim. Ipak, dodaje da ukoliko se botoks ubrizgava tako rano, bore neće moći da se razviju.
Sa druge strane ne dele svi lekari njeno mišljenje. Neki tvrde da takav tretman donosi više štete nego koristi. Predsednik Britanske asocijacije plastičnih hirurga odbija da ubrizgava botoks ženama mlađima od 30 godina. A zanimljivo je i istraživanje sprovedeno u Nemačkoj kojim je otkriveno da žene koje preterano ubrizgavaju botoks razvijaju određeni imunitet na njega.
Upozorenja lekara nisu sprečila mlade žene da koriste ovaj tretman. Šokantan je podatak da od 6,1 miliona injekcija botoksa koje su potrošene u 2012. godini 100.000 otpada na devojke u dvadesetim i to je brojka za deset posto veća nego godinu dana ranije.
Mlade žene koje ga koriste čak idu toliko daleko i otkrivaju da im je to postalo uobičajeno poput odlaska frizeru, nakon čega se osećaju odlično. Ipak klinički psiholog Nanin Eving upozorava da korišćenje botoksa može da utiče na psihu i razvije specifični oblik zavisnosti.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem