OBLIK TELA ODUZIMA GODINE ŽIVOTA

16.05.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 10251 | Autor: | 0

Kruške žive duže od jabuka


Žene čiji je oblik tela sličan kruški (uzan struk i šira stražnjica) mogu očekivati duži životni vek nego one čije je telo sličnije jabuci (salo se nakuplja oko struka).
A razlika nije zanemariva. Žene koje imaju 30 godina i čije telo oblikom nalikuje kruški, mogu živeti devet i po godina duže od onih čije telo nalikuje jabuci.
Ovo je važno i za muškarce, jer 30-godišnjaci s velikim trbuhom umiru gotovo 17 godina ranije od muškaraca koji imaju uži struk, objavljeno je na evropskom kongresu o gojaznosti u Liverpoolu, a prenosi Daliy Mail
Margaret Ašvel, koja je sprovela ovo istraživanje, upozorava da problem nije samo u vidljivom masnom tkivu, nego i u skrivenom, onom koje se nalazi oko unutrašnjih organa, i proizvodi hormone i druge materije koje remete krvni pritisak, holesterol i nivo šećera u krvi. To povećava rizik od niza zdravstvenih problema, uključujući srčane bolesti, dijabetes i moždani udar.
Indeks telesne mase zbog toga nije najbolji pokazatelj zdravlja jer ne razlike masno i mišićno tkivo. Puno je važnije paziti na obim struka.
Muškarci i žene čije telo ima oblik jabuke ipak, mogu brzo postati kruške jer se masnoća oko trbuha obično prva istopi tokom dijete.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem