’IZAZOV CIMETA’ POSTAO HIT NA YOUTUBE

24.04.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 2597 | Autor: | 0

Tinejdžerska zabava postala opasan trend koji može narušiti zdravlje


"Izazov cimeta", najnovija dosetka dokonih tinejdžera vrlo je brzo postala popularna i proširila se YouTubeom. Cilj je progutati kašiku cimeta u 60 sekundi, bez kapi vode.
Nova zanimacija možda se čini zabavnom, ali, upozoravaju lekari, može izazvati gušenje, iritaciju grla, probleme s disanjem, pa čak i kolaps pluća, piše Huffington post.
Lekari su upozorili da je više od 30 tinejdžera u prošloj godini zatražilo medicinsku pomoć nakon prihvatanja izazova, a centri za kontrolu otrova upozoravaju da se broj poziva zbog "izazova cimeta" drastično penje. Od 51 u 2011., na 222 u 2012. godini.
Danas je na hiljade videa dece koja ispaljuju narandžasti dah na YouTubeu. Kora drveta od koje nastaje cimet sadrži celulozna vlakna koja se teško razgrađuju i ulaskom u pluća mogu izazvati ožiljke – izjavio je pedijatar sa univerziteta u Majamiju Stevan E. Lipšulc.


Snimak možete pogledati u rubrici VIDEO

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem