PILULE ZA DAN POSLE BIĆE DOSTUPNE SVIMA

08.04.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 4531 | Autor: | 0

Maloletnice u Nju Jorku će ove kontraceptive nabavljati bez recepta


Sudija okružnog suda u Brooklynu, u New Yorku, zatražio je od vrhovne američke agencije za hranu i lekove (FDA) da dozvoli da kontraceptivne pilule koje se piju ujutro nakon mogućeg začeća budu svima dostupne.
Edward Korman traži uvođenje mogućnosti da devojke svih uzrasta ove lekove kupuju u apotekama bez recepta, što traže i brojne grupe koje se zalažu za prava na reprodukciju.
Trenutno u ovoj zemlji samo devojke starije od 17 godina mogu dobiti hitne kontraceptivne pilule bez recepta. Postojeća pravila od svih devojaka i žena zahtevaju da farmaceutu pokažu identifikacioni dokument pre nego što kupe lek.
Sudija Korman je u svom zahtevu FDA-u naveo da je dosadašnje odbijanje agencije da ukine ove restrikcije "proizvoljna, hirovita i nerazumna odluka".
Ako bi odluka bila donesena žene širom SAD-a više se ne bi suočavale s kašnjenjem i preprekama u situacijama kad im je hitno potrebna kontracepcija, smatra Nancy Northup, predsednica Centra za reproduktivna prava.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem