ŠOKANTNA STRANA MODE

04.04.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 712 | Autor: | 0

Modeli jedu papirnate maramice, stalno su po bolnicama i primaju infuzije


Ako ste se ikad pitali kako supermodeli uspevaju da budu tako mršavi, objašnjenje daje bivša urednica Voga, koja je otkrila na što su sve lepotice spremne kako bi imale tanašan struk.
Kirsti Klements, koja je nakon četvrt veka prošlog maja otpuštena s mesta urednice australijskog Voga, napisala je knjigu u kojoj je otkrila pikanterije iz modne industrije. Otkrila je, između ostalog, da modeli jedu papirnate maramice kako bi osećali sitost, izgladnjuju se danima, određeni deo vremena provode u bolnici na infuzijama i često su toliko izgladneli i izmučeni da jedva drže oči otvorenim.
U svetu modelinga postoji izraz Paris thin, koji objašnjava veličinu modela koji su se toliko izgladneli da su smršali dva konfekcijska broja, a kako bi mogli nastupiti na velikim modnim revijama. U svojoj kontroverznoj knjizi Klements objašnjava da je jednom provela tri dana na snimanju s devojkom koja celo to vreme nije pojela nijedan obrok, a poslednjeg dana snimanja jedva je stajala na nogama i držala otvorene oči.
Otkrila je i da joj se jedna devojka iz Rusije pohvalila da je njena cimerka 'fit' model, model čije telo koriste mnogi dizajneri za probe odeće, a zbog čega velik deo vremena provodi na infuziji.
Klements je u australijskom Vogu provela 25 godina, a njen odlazak iz tog časopisa bio je iznenadan. Zbog hirovitosti njenih nadređenih, jednog je dana pozvana u kancelariju direktora i otpuštena. Morala je istog trenutka da pokupi stvari i ode, bez prilike da se pozdravi sa svojim kolegama. Odmah ju je zamenila Edvina Mek Kan, dotadašnja urednica konkurentskog Harper's Bazaara.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net