KAFA ZA INFARKT

28.03.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 1930 | Autor: | 0

Death Wish sadrži duplo više kofeina od obične


Američka firma Death Wish proizvela je kafu istog naziva koja ima 200 posto više kofeina nego obična mlevena kava. Tako šoljica kafe u Starbucksu ima oko 260 miligrama kofeina, a šoljica Death Wisha 520 miligrama. Razlika između McDonaldsove kafe je još veća i iznosi 711 miligrama, potvrdjeno je poredjenjem koje je uradio američki portal EnergyField.com
Način na koji se prži najjača kafa na svetu je poseban. Zrna kafe se prže manje nego što je to uobičajeno, zato što se tokom procesa gubi velika količina kofeina. Što se kafa duže prži, to je slabija, piše Daily Mail.
Cena kesice od pola kilograma košta oko 3000 dinara, a može se kupiti na internet stranicama firme deathwishcoffee.com. Kafa ima organsko poreklo, a radnici koji su radili na plantažama su za to dobili primerenu platu. Uprkos tome što se na pakovanju nalazi mrtvačka glava i samom nazivu, kafa je izazvala lavinu pozitivnih kritika. Takođe, firma nezadovoljnim kupcima nudi povrat novaca i pokriva troškove poštarine.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem