HRANA JE VAŽNIJA OD VEŽBANJA

26.03.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 2637 | Autor: | 0

Sport nije pomogao Sari Džesiki Parker da spreči starenje mišića


Za neke ljude bolje je da se pravilno hrane i kvalitetno spavaju nego da opsesivno vežbaju - kaže Jamie Timmons s britanskog univerziteta Loughborough koji je istraživao kako se ponašaju mišići na ljudima koji vežbaju.
On je zaključio da redovno vežbanje ne sprečava starenje, propadanje i gubljenje oblika mišića jer 25 posto ljudi uopšte ne reaguje na vežbanje. Kod ostalih vežbanje ipak pozitivno utiče na čvrstoću mišića.
Rezultati istraživanja kose se s opšteprisutnim mišljenjem da samo redovno vežbanje pomaže u održavanju glatkih mišića i njihove dobre forme. Istraživanjem nije uočena značajna povezanost između fizičke neaktivnosti i starenja, piše Daily Mail.
Postoje mnogi primeri tela koje neminovno stare, iako se njihovi vlasnici/e trude da ga ordže u formi, na primer Madonna ili Sarah Jessica Parker. Međutim, ima i onih žena koje su vežbanjem postigle fenomenalan izgled i zadržale ga u starosti, kao na primer Jane Fonda (75) ili Joan Collins (79).

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem