ŠOLJICA KAFE I ČETIRI ZELENOG ČAJA MOGU SPREČITI MOŽDANI UDAR

18.03.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 3039 | Autor: | 0

Kombinovanje ova dva napitka pojačava njihovu dobrobit za zdravlje


Japanski naučnici iz Nacionalnog cerebralnog i kardiovaskularnog centra savetuju kombinovanje dva napitka omiljena širom sveta. Oni su posmatrali prehrambene navike više od 84.000 Japanaca starih od 45. do 74. godine tokom 13 godina, i otkrili da jedna šoljica kafe na dan smanjuje rizik srčanog i moždanog udara za 20 posto, a četiri šoljice zelenog čaja imaju sličan učinak.
Ipak, najmanji rizik od moždanog udara imali su oni ispitanici koji su svakodnevno kombinovali crnu kafu i zeleni čaj, jer se tada pojačavaju dobrobiti tih napitaka za zdravlje, piše Daily Mail.
- Ovo je prvo veliko istraživanje koje potvrđuje kombinovno delovanje zelenog čaja i kafe na moždani udar - rekao je autor istraživanja dr Yoshihiro Kokubo.
On je dodao i da je idealna mera jedna šoljica kafe i četiri zelenog čaja na dan, ali već i dve šoljice čaja uz kafu značajno će smanjiti rizik od nastanka krvnih ugrušaka i moždanog udara.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem