DŽESIKA ALBA "ŽIVI ISKRENO I DOSLEDNA JE SEBI"

18.03.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 2050 | Autor: | 0

Glumica je napisala priručnik sa savetima kojih se i sama pridržava


Džesika Alba je prošle nedelje objavila knjigu "Iskren život: Živeti prirodno i dosledno samome sebi". Ona je ujedno i deo istoimene firme koju je osnovala s ciljem promocije vlastite linije za ekološki prihvatljive i povoljne proizvode. Na osnivanje frime podsakla ju je alergijska reakcija njene starije kćeri Honor Marie na prašak za rublje, nakon čega je Alba shvatila da je potrebno da počne da živi na ekološki prihvatljiviji način čime će poboljšati zdravlje svoje porodice, piše Good Advice. Iako u savetima nema ničeg epohalnog i bitno novog, možda će činjenica da ih preporučuje slavno ima podstaći čitaoce da u svom životu načine korak napred ka zdravoj alternativi.
- Napisala sam priručnik sa savetima kojih se i sama pridržavam i za to mi ne treba pomoć. Moramo se znati koji nas toksini okružuju kako da ih izbegnemo. Ova knjiga je za ljude koji žele da žive zdravo, poput mene - kaže Alba.
Iako se Alba ne zalaže za ekstremno "zdrav" životni stil poput veganstva i korišćenja isključivo eko proizvoda, ona ističe da se zdraviji životni izbor moće lako sprovesti i bez mnogo truda. Tako, na primer piling za lice, šampon za kosu ili balzam lako se pripremaju od namirnica koje imamo u kući, poput jogurta, zrnaca kafe, šećera i meda, ističe Džesika i dodaje da su te prirodne alternative uvek zdravije od hemikalija.
- Teško je pronaći odeću koja je "eko-friendly" i u tom smisli moj je modni stil ograničen, objašnjava i dodaje: Ipak, pokušavam da kupim što više organskog pamuka, a odeću čuvam i ne bacam samo da bih kupila novu.
Džesika se protivi tzv. jeftinoj i brzoj modi, odeći koja ima malu cenu ali jednako toliko i traje.
- Kupujte odeću koja je kvalitetnija ili investirajte u dobar komad odeće koji ćete paziti i nositi godinama, savetuje ona.
Deklaracije na proizvodima treba pažljivo čitati jer je izuzetno bitno šta donosimo u svoj dom, piše Alba. - Nakon nekog vremena to prelazi u naviku, a ako imate znanje o štetnim hemikalijama i supstancama, osećaćete se bolje i bićete sigurniji u zdravlje svoje porodice.
Ideja "čišćenja života" zvuči pomalo apstraktno, ali na jednak način kao što možemo očistiti svoj frižider od junk fooda, iz života možemo izbaciti i nezdrave odnose i ljude koji nam prenose negativnu energiju. Čak i ako to nije moguće, redukujte takve kontakte i ne dopustite da oni utiču na vaše raspoloženje.
- Vruća kupka je odlična način opuštanja i barem jednom nedeljno priuštite sebi takav ritual tokom kojeg ćete se posvetiti sebi, a ne mužu i deci - kaže Džesika.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem