POSLE TRANSPLANTACIJE PET ORGANA RODILA ZDRAVU DEVOJČICU

15.03.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 853 | Autor: | 0

"Ovo je najbolji osećaj na svetu", kazala je Fatema al Ansari novinarimaPre šest godina Fatemi al Ansari je presađeni jetra, gušterača, želudac, tanko i debelo crevo.U istoj bolnici gde je ovaj zahvat obavljen 2007. godine, u Majamiju, ova 26-godišnjakinja je 26. februara ove godine na svet donela zdravu kćerku.
Na konferenciji za medije u Jackson Memorialu se predstavila javnosti i govorila o svojim iskustvima, prenosi Sky.com.
Fatemi al Ansari, inače državljanki Katara, pre šest godina je potvrdjena mezenterična tromboza, što ju je dovelo na rub života - organi su joj zatajili i činilo se da joj nema spasa.
"Teško mi je da kažem kako se osećam. Ovo je najbolji osećaj na svetu", kazala je novopečena majka dok je u rukama držala bebu Alkadi Alhayal.
Fatema i njen suprug Halifa Alhayal žive u Kataru i naredne sedmice nameravaju da se vrate kući.
Sky.com piše da je od 2011. godine urađeno 600 ovakvih transplantacija, ali je Fatema prva žena na svetu koja je rodila posle operacija.
Dr Shalih Yasin je na konferenciji za medije kazao da je bilo slučajeva u Evropi da žene dobiju bebu nakon transplantacije dva organa, ali ne i pet. "Pregledali smo svu medicinsku literaturu i prema našim saznanjima ovo je prvi put da je neka žena rodila nakon toliko transplantacija", kaže Yasin.
Otac bebe ističe da je odluka da dobiju dete nakon toliko transplantacija koje je imala njegova supruga, bila veoma teška. Međutim, on je rekao i da su ovim želeli da daju nadu i drugima koji su imali transplantaciju.
Lekari su na kraju pojasnili da je mlada majka zdrava žena koja bi mogla pokušati da dobije i drugo dete.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  svim danima: 10h-22h
  Od 25.7 do 8.8. štand neće raditi zbog godišnjeg odmora
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem