U TRUDNOĆI RASTU I STOMAK I STOPALA

05.03.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 3074 | Autor: | 0

Šta posle porođaja na ženskom telu više nikad neće biti isto?

Trudnoća se ne naziva uzaludno i drugim stanjem. Žena u vremenu trudnoće, ali i nakon porodjaja, doživljava brojne fizičke promene. Većina tdaa želi da vrati staru težinu, ali postoji deo tela koji se nikada neće vratiti u prvobitno stanje.

Reč je o stopalima koja se tokom trudnoće mogu povećati za celi broj. Kako pokazuje istraživanje, promena ostaje trajna. Istraživači su testirali promene na stopalu kod niza trudnica i to za vreme njihove trudnoće, nakon porodjaja i godinu dana kasnije.

Lekari veruju da se tokom trudnoće luk stopala poravna, verovatno zbog dodatne težine i promena u zglobovima. U novom istraživanju, čiji su rezultati obavljeni u časopisu American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation, stručnjaci zaključuju da je rast stopala verovatno trajna promena.

Zanimljivo je da se najveće promene na ženskom telu događaju tokom prve trudnoće, dok kod druge, treće i svih daljnjih trudnoća nema toliko velikih promena poput rasta stopala.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem