PRVI MEDJU JEDNAKIMA

05.03.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 726 | Autor: | 0

Svaki 12-i roditelj ima mezimca kojeg voli više od ostale dece.


Gotovo 62 posto roditelja priznalo je da ne posvećuju jednaku pažnje svakom detetu, utvrdjeno je istraživanjem britanskog portala MyVoucherCodes.co.uk sprovedenim na 1237 roditelja. Skoro polovica njih za to krivi različite potrebe, a petina njih tvrdi da je riječ samo o nedostatku vremena.
Svaki 12-i roditelj ima mezimca kojeg voli više od ostale dece. Četvrtina njih priznala je da je to najčešće starije dete zato što s njim imaju više toga zajedničkog. Glavni razlog zašto jedno dete više favoriziraju nego drugo je taj što su se s jednim jače povezali ili se drugo dete lošije ponaša, piše Daily Mail.
Takođe, polovina sadašnjih roditelja tvrdi da su i njihovi roditelji imali omiljeno dete.
- Većina roditelja se slaže da se ne mogu jednako posvetiti svakom detetu zato što svako od njih ima različite potrebe -objasnio je Mark Pearson iz portala MyVoucherCodes.co.uk.
Prethodna istraživanja su potvrdila da prvorođena deca imaju viši koeficijent inteligencije nego mlađa deca zato što su im roditelji posvećivali više pažnje. Osim toga, psiholozi tvrde da se favoriziranje jednog deteta može objasniti Darwinovom logikom. Naime, roditelji su u prvo dete uložili puno vremena i snage, i šteta im je taj trud odbaciti.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem