DA LI OSMOGODINJACIMA TREBA DEZODORANS

22.02.2013 | AKTUELNO | Pregleda: 8149 | Autor: | 0

Ulazak u pubertet uz aluminijum i parabene


Dezodorans za osmogodišnjake postao je veliki hit u Velikoj Britaniji. Ovo sredstvo namenjeno je tinejdžerima koji tek ulaze u pubertet. Lekari kažu da više nije neobično da devojčice počnu da pokazuju znake sazrevanja, poput znojenja, u devetoj, a dečaci u desetoj godini, što je u oba slučaja za dve godine ranije u odnosu na ranija vremena.
Oni nisu u stanju da u potpunosti objasne ovaj fenomen, ali jedna od teorija krivca vidi u izloženosti hemikalijama u okolini, zajedno sa prerađenom hranom, koja oponaša dejstvo hormona i pokreće rani pubertet.
Druga istraživanja povezala su pubertet sa izloženošću dece uticaju televizije i kompjutera. Šta god da je razlog, mnoga deca se bore sa problemom znojenja. Majke su izjavljivale da školske uniforme peru svaki dan i da ne znaju da li da deci dozvole da koriste dezodoranse zbog upozorenja o hemijskom sadržaju koji može biti štetan.
Dezodorans za decu razvili su Michael i Roberta Harris iz Hertfordshirea, koji imaju iskustva u farmaceutskoj industriji. Oni su razvili i parfeme za bebe. Na ideju o razvoju dezodoransa došli su kada su ugledali svoju sedmogodišnju unuku kako se znoji. Dezodorans za decu sastoji se od aluminijuma i parabena.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem